OM SOGNEFOGEDGÅRDEN

Sognefogedgården
Sognefogedgården er en gammel raalingsgård, og en af de sidste parallegårde i Vendsyssel.  Gården med sikkerhed kan føres tilbage til 1713, hvor den nævnes første gang. Gården menes at være endnu ældre, men  dette vides ikke med sikkerhed. Jorden under gården har aldrig været dyrket, så den kan derfor være helt tilbage fra middelalderen, og endda ældre.
Sognefogedgården er den sidste gård der er tilbage i den gamle landsby Vester-Flade, og det eneste sted i Frederikshavn, hvor man helt autentisk kan opleve hvorledes de gamle Frederikshavnere boede.
Gården står som en gård fra 1900-tallet, med alt dens inventar fra den sidste ejer Peter Munk, der var en meget nøjsom mand. Peter Munk døde i 1990 uden at blive gift og uden arvinger.
Sognefogedgården er i dag et egnsmuseum udelukkende drevet af frivillig kraft. Et godt sted, hvis man er interesseret i at få et indblik i det gamle landbrugsliv, og livet da bedsteforældre var børn.
Næsten hver dag går hønsene og ænderne frit på gårdspladsen, og man kan give hestene en gulerod, som står i deres fold på marken. 
Når der er særåbent laves der Madam Blå kaffe på det gamle brændekomfur i det lille køkken.

© 2016 by Sognefogedgården. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook